Quizzma Latest Questions

What is the main idea of the passage?

Small-scale fishing performed with nets is one of the most common fishing methods used around the world. One of the unfortunate side effects of this method is that sea turtles, which are considered threatened, get caught in the nets along with the fish. Conservation biologists at the University of Exeter in England recently devised a way to prevent these sea turtle deaths, which they tested at a fishery in northern Peru. They found that attaching green LED lights to the nets warned the turtles away, possibly because the lights made the nets more visible. The number of sea turtle deaths was reduced, but the number of fish caught seemed to remain the same.

What is the main, or central, idea of the passage?
Conservation biologists are researching ways to save the threatened sea turtle population.
One problem with small-catch fishing is that sea turtles get caught along with fish.
To prevent turtles from becoming caught in fishing nets, conservation biologists attached LED lights to the nets.




Leave an answer

Leave an answer

What is the capital of Egypt? ( Cairo )

1 Answer

  1. The correct answer is: To prevent turtles from becoming caught in fishing nets, conservation biologists attached LED lights to the nets.

    Explanation: This sentence summarizes the main action taken by the conservation biologists to address the issue presented in the passage. While the passage discusses both the problem of sea turtles getting caught in nets and the efforts made to reduce these incidents, the central focus is specifically on the solution involving LED lights that were tested to keep turtles away from the fishing nets.

Related Questions